תתחדשו על התוספת למשפחה: חתלתול חדש בבית

 אימצתם גור חתולים למשפחתכם ואין לכם מושג מאיפה להתחיל? זו הכתבה בשבילכם.

אימוץ חיה חדשה הוא מרגש, אך גם מצריך מכם השקעה רבה, ובמיוחד כשמדובר על גור קטן. לפני שנתחיל בהסברים על אקלום החתלתול החדש בביתכם, כדאי לומר:

לעתים אנו נתקלים ברחוב בגורים מייללים ומיד נזעקים לעזור להם מתוך מחשבה שהם ננטשו – אל תמהרו לקחת גור קטן מאוד התלוי עדיין באמו שראיתם לפני דקות מספר.

לא תמיד מדובר בגורים נטושים, ולעתים האמא נמצאת בסמוך או תחזור במהרה, ולכן כדי שניסיון העזרה שלכם לא יהפוך לנתק מיותר בין אם לגוריה, הניחו לחתול. חכו זמן מה, ורק אם אכן עברו שעתיים-שלוש ונדמה שהחתול עדיין נשאר לבדו, אז אולי כדאי להתערב.

הדבר חשוב על אחת כמה וכמה אם מדובר בגורים שיונקים, שאותם צריך להאכיל מדי שעתיים עד ארבע שעות.

אם מדובר על אימוץ חתול נטוש בגיל צעיר מאוד, שעדיין מחייב הנקה, הביאו אותו בדחיפות למרפאה וטרינרית כדי לקבל הוראות מדויקות כיצד ובמה להאכיל אותו, ואיך לטפל בו כדי שיוכל לשרוד – אי אפשר לתת לו חלב מהמקרר, והוא זקוק לטיפול צמוד, מסור ותכוף ולהרבה מחויבות מצדכם.

הכתבה שלפניכם מתייחסת לחתלתול חדש בבית בגיל מעט בוגר יותר, שכבר נגמל ומסוגל לאכול עצמאית:

מקום לינה ואווירה

הכינו לגור מקום חמים ונעים לישון בו, מוגן מרוח ומטמפרטורות קיצוניות (למשל, לא למקם אותו בצמוד למזגן). יכול להיות שהוא יבחר להתעלם מהמיטה או הארגז המרופד שהכנתם ולחפש לו פינה משלו, או שיעדיף להתחבא במקום מסתור. תנו לו את הזמן שלו. אם הגור קטן והופרד לאחרונה מאמו, אפשר לחמם לו את המיטה באמצעות בקבוק חם, אבל ללא מגע ישיר –יש לעטוף היטב הבקבוק במגבת כדי למנוע מגע ישיר עם הבקבוק וכוויות.

כדי שהחתול לא יברח וייעלם בטרם התרגל לבית, הקפידו בהתחלה על השארת חלונות ודלתות סגורים. שמרו על אווירה רגועה, בלי צעקות או נזיפות, או רדיפה אחר החתול כשהוא אינו מעוניין בקרבה או במגע.

צרכים

הכינו לחתול ארגז חול, והקפידו לנקות אותו לעתים קרובות (לא פחות מפעם ביום).

גורים צעירים מאוד לא יודעים תמיד כיצד להשתמש בארגז. כדי ללמדם מומלץ להניח החתלתול על החול, לאחוז בעדינות באחת מרגליו הקדמיות ולבצע תנועות חפירה עדינות בחול. מהשלב הזה  הגורים קולטים לרב במהירות שזה המקום לצרכים וישתמשו בארגז.

חשוב לציין כי במידה ומדובר בגור שעדיין יונק – הוא אינו מסוגל לתת צרכים עצמאית ויש לעודד אותו לשחרור צרכיו ע"י ניגוב עדין של פתחי גופו האחוריים עם פיסת צמר גפן רטובה לפני כל האכלה,  פעולה המחקה את ליקוק האם במקום המעודד מתן צרכים בגור היונק.

אוכל ומים

התייעצו עם וטרינר האם לתת לחתלתול אוכל מיוחד לגורים, ועד מתי. אוכל איכותי לגורים יבטיח מתן חומרים מזינים בכמות הנחוצה בזמן הקריטי של התפתחות החתלתול, ויתרום לחיזוק הגוף ולבריאותו. יש להעדיף מזון יבש על פני שימורים, ומוטב להניחו בכלים מנירוסטה דווקא, כי הם היגייניים וקל יותר לנקותם.

אם רוצים לצ'פר את החתלתול באוכל שאינו יבש, כדאי לעשות זאת במתינות רבה, ולהימנע מבשר לא מבושל, מעצמות, מוצרי חלב (עלולים לגרום לשלשול) שוקולד, בצל ושום.

יש לדאוג לאספקת מים טריים קבועה. חשוב מאוד להחליף אותם לעתים קרובות, כי חתולים מעדיפים מים טריים – חלקם אפילו יעדיפו לשתות מהברז או ממתקני שתייה מיוחדים לחתול בצורת מזרקה.

וטרינר וטיפולי מניעה

מאמצים חתול חדש? מצאו לו וטרינר. בדיוק כפי שלכם יש רופא קבוע, הן לטיפולי מניעה והן לשעת צרה, כך חשוב שלצרכיו הרפואיים של החתול תהיה כתובת ידועה.

דאגו לחסן את החתלתול, וכן לדאוג לתילוע נגד תולעי מעיים הנפוצים מאוד בגורים.  החיסונים מצילים חיים, ויכולים למנוע סבל רב. שאלו את הווטרינר גם על טיפולים נגד פרעושים, כמו גם על סירוס או עיקור אותם חשוב לדעת מתי לבצע.

למידע נוסף צרו קשר עם המרפאה של שרון גונן בכפר יונה: 073-78-78-703

אולי יעניין אתכם גם: הטיפול בחיה הגיריאטרית, דלקות אוזניים בכלבים